Uw terugverdientijd: 14,25 jaar

JOUW top 10 Trina Solar zonnepanelen:

Trina Solar zonnepanelen: stel zelf je installatie samen!

Beantwoord slechts 4 vragen, en wij geven je meteen een accurate schatting van je prijs en terugverdientijd

Wat is je jaarlijkse energieverbruik?


Wat is je elektriciteitstarief?


Wat is je beschikbare dakoppervlakte?


Selecteer je postcode

Trina Solar zonnepanelen: de volledige lijst!


Waarom (niet) kiezen voor Trina Solar zonnepanelen?

Trina Solar is de grootste fabrikant van zonnepanelen ter wereld. In 2015 verscheepten ze zowat 4,55 gigawatt aan zonnepanelen, wat 17% meer was dan de eerste achtervolger, Canadian Solar. In 2016 werd Trina uitgeroepen tot 's werelds meest financierbare fabrikant van zonnepanelen.

In oktober 2016 braken ze het wereldrecord voor meest efficiënte multikristallijne zonnepanelen.

Trina Solar is een Chinees bedrijf. Canadian Solar is ook een Chinees bedrijf. Gezien de naam van Canadian Solar lijkt dat misschien vreemd, maar de vuistregel is dat als de naam van een zonnepaneelfabrikant doet vermoeden dat hun zonnepanelen gemaakt zijn in een land dat niet China is, dan worden ze wel degelijk gemaakt in China.

Trina Solar heeft 21 kantoren wereldwijd. Ze hebben wereldwijd 14.200 medewerkers in dienst, voornamelijk in China. Ze zijn gevestigd in Changzhou, wat, zoals elk schoolkind weet, slechts een uur met de trein van Shanghai is. Nou ja, misschien weet niet elk schoolkind dat, maar ik ben er zeker van dat alle schoolkinderen in China die het weten, heel veel kunnen toevoegen.

Naast de Chinese productiecapaciteit hebben ze een fabriek in Thailand die 500 Megawatt zonnepanelen per jaar kan produceren. Daarnaast hebben ze een kleine fabriek met een vermogen van 200 megawatt in Nederland om te profiteren van de natuurlijke Nederlandse affiniteit met fotovoltaïsche cellen of mogelijk alleen om handelsbelemmeringen te omzeilen.

Trina Solar is een Tier 1-fabrikant

Trina is een gerespecteerde naam in de productie van zonnepanelen. Ze produceren kwaliteitsvolle tier 1 zonnepanelen die over de hele wereld worden geïnstalleerd. Ze hebben een productgarantie van 10 jaar die standaard is voor Tier 1-panels. Hoewel er andere Tier 1-fabrikanten zijn die 12, 15 en in het geval van Sunpower een productgarantie van 25 jaar aanbieden, zijn de panelen van Trina een voordelige optie.

Trina is een wereldleider in duurzame productie van zonnepanelen

De Silicon Valley Toxics Coalition produceert elk jaar een rapport over hoe goed of hoe vreselijk zonnepaneelfabrikanten zijn en Trina Solar blijkt er verdomd goed uit te komen. Op vlak van milieu en social responsability, werd Trina Solar bestempeld als wereldleider in 2014. In 2015 namen ze de derde plaats in. Het goede nieuws is dat ze niet van hun eerste plaats verdwenen omdat ze erger werden. In plaats daarvan verbeterden ze hun score van het voorgaande jaar, maar werden ze ingehaald door twee bedrijven die erin slaagden om net iets meer te verbeteren.

Trina's Honey Panel is best "sweet"

Toen Trina Solar in 2012 zijn Honey-panel introduceerde, was het pas echt de wereldleider in multikristallijne efficiëntie en dat is het nog steeds. Trina Solar noemde z'n paneel het Honey Panel, vanwege de manier waarop ze wilden dat het zich in de "sweet spot" bevond tussen geavanceerde technologie en kosteneffectiviteit.

Salt Mist Corrosion Resistance

Alle Trina zonnepanelen geven nu op hun gegevensbladen aan dat ze corrosiebestendig zijn. Certificeringen voor corrosieweerstand zijn te vinden op de downloadpagina van Trina. Trinasmart-panelen hebben ingebouwde DC-optimalisatoren voor betere prestaties.

DC-optimisers zijn kleine bundels van elektronica die aan zonnepanelen zijn bevestigd en stellen hen in staat om intelligenter te handelen en hun algehele output te verbeteren. Ze voldoen dus gewoon aan hun naam en optimaliseren de prestaties. Deze kunnen worden bevestigd aan panelen wanneer ze zijn geïnstalleerd, maar Trinasmart-panelen hebben DC-optimizers, geproduceerd door Tigo Energy zelf, ingebouwd in de panelen, wat de installatie een stuk eenvoudiger en sneller maakt.

DC-optimisers bieden over het algemeen onvoldoende prestatieverbetering om voor veel installaties op het moment van schrijven economisch de moeite waard te zijn, maar ze kunnen erg handig zijn in de juiste omstandigheden.

Het assortiment zonnepanelen van Trina Solar

Trina Solar heeft in totaal zeven series in zijn assortiment:

  • DC80.08: 72-cell Quadmax Module
  • DC05A: Honey M Series
  • DC05A(II): Honey M Series
  • PC05A: Honey Series
  • PC05A(II): Honey Series
  • DUOMAX Series – Dual Glass Module
  • PC14: 72-cell Utility Module

DC80.08: 72-cell Quadmax Module

DC05A: Honey M Series

DC05A(II): Honey M Series

PC05A: Honey Series

PC05A(II): Honey Series

DUOMAX Series – Dual Glass Module

PC14: 72-cell Utility Module

Zijn Trina Solar zonnepanelen interessant voor jou?

Je was misschien specifiek op zoek naar Trina Solar zonnepanelen, maar weet je wel zeker dat dit de juiste zonnepanelen voor jou zijn? Laten we de zonnepanelen van Trina Solar dus eens vergelijken met de zonnepanelen van de andere merken.

Op basis van de gegevens die je opgaf in de calculator kan je niet enkel de zonnepanelen van Trina Solar rangschikken, maar ook alle andere zonnepanelen in onze database. Op basis van deze rangschikking kan je zien hoe de zonnepanelen van Trina Solar zich verhouden ten opzichte van de andere zonnepanelen. Zijn de zonnepanelen van Trina Solar werkelijk de beste zonnepanelen voor jou? Of kies je beter voor een ander merk?