Uw premies: O

Jouw premies:

0


Top 5 zonnepanelen met de laagste prijs:

Bereken je premies
in slechts 30 seconden!

Beantwoord slechts 1 vraag, en wij geven je meteen een overzicht van de premies die je ontvangt.

Selecteer je postcode

Detail van de berekening


Totale aanschafkost

  • Zonnepanelen
  • 2 omvormers
  • Installatiekosten

7588.16

  • 4248.40
  • 2350
  • 989.76


Premies voor zonnepanelen?

Door zonnepanelen te plaatsen, doe je een milieuvriendelijke investering. En dat wordt uiteraard toegejuicht door allerhande overheden. Jarenlang werd het plaatsen van zonnepanelen daarom ruim gesubsidieerd, ondermeer door het uitkeren van groenestroomcertificaten.

De laatste jaren is de overheidssteun voor het plaatsen van zonnepanelen echter sterk verminderd. Dat maakt het plaatsen van zonnepanelen echter niet minder interessant. Er zijn echter goede redenen waarom de financiële steun voor zonnepanelen is afgebouwd.

Zonnepanelen zijn immers een pak goedkoper geworden in vergelijking met pakweg 10 jaar geleden. Bovendien is ook het rendement van zonnepanelen sterk gestegen, aangezien fabrikanten hun producten de laatste jaren sterk hebben verbeterd. Hierdoor zijn zonnepanelen ook rendabel geworden zonder overheidssteun. De terugverdientijd van een installatie van zonnepanelen bedraagt momenteel rond de 8 à 12 jaar, wat vergelijkbaar is met de terugverdientijd ten tijde van de overheidssteun.

Je kan zelf je terugverdientijd berekenen op onze pagina rond de terugverdientijd van zonnepanelen.

zonnepanelen

Zijn er nog premies voor zonnepanelen te krijgen?

We horen u uiteraard al afvragen: "Zijn er überhaupt nog premies voor zonnepanelen te krijgen?". Wel, premies mogen dan wel afgebouwd zijn om Vlaams niveau, om gemeentelijk niveau zijn er soms nog premies te verkrijgen. Je moet uiteraard geluk hebben dat jouw gemeente nog een premie voor zonnepanelen uitkeert. Om te zien of jouw gemeente nog een premie uitkeert, kan je in de calculator bovenaan jouw gemeente selecteren.

zonnepanelen