Uw terugverdientijd: 14,25 jaar

JOUW top 10 Sunpower zonnepanelen:

Sunpower zonnepanelen: stel zelf je installatie samen!

Beantwoord slechts 4 vragen, en wij geven je meteen een accurate schatting van je prijs en terugverdientijd

Wat is je jaarlijkse energieverbruik?


Wat is je elektriciteitstarief?


Wat is je beschikbare dakoppervlakte?


Selecteer je postcode

Sunpower zonnepanelen: de volledige lijst!


Waarom (niet) kiezen voor Sunpower zonnepanelen?

Sunpower is een Amerikaanse producten van zonnepanelen. Het is een Tier 1 merk dat bekendstaat om zijn zonnepanelen van bijzonder hoge kwaliteit. Sunpower zonnepanelen zijn zowat de beste die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Ze hebben immers het hoogste rendement dat je momenteel op de markt vindt. Bovendien kunnen ze zeer goed overweg met schaduw, en krijg je bij zonnepanelen van Sunpower een productgarantie van 25 jaar. Dus als je paneel binnen de 25 jaar defect raakt, dan zal je paneel meteen vervangen worden door een erkend installateur.

De zonnepanelen van Sunpower zijn bovendien bestand tegen corrosie, waardoor ze op zowat elke plaats geïnstalleerd kunnen worden.

Productiecapaciteit

Sunpower produceerde in 2016 zo'n 1,65 gigawatt aan capaciteit qua zonnecellen, en hiermee produceerden ze zo'n 1,3 gigawatt aan capaciteit qua zonnepanelen. Het overschot aan capaciteit van zonnecellen werd doorverkocht aan andere producenten.

Sunpower verwacht in 2017 een capaciteit van zo'n 1,525 gigawatt te produceren. Dat is dus minder dan in 2016. Het bedrijf zelf zegt dat dit te wijten is aan interne reorganisatie. Bij grote bedrijven staat dit vaak gelijk aan het sluiten van een productiefabriek, en dus afvloeiingen bij het personeel.

Productiefabrieken

Sunpower is een van oorsprong Amerikaans bedrijf, maar is momenteel voor een groot deel eigendom van Total, het grote Franse olieconcern. Het hoofdkwartier van Sunpower bevindt zich wel nog steeds in de Verenigde Staten, meer bepaald in San Jose, in de staat California.

Sunpower produceert zijn zonnepanelen evenwel niet in de Verenigde Staten, maar wel in meerder fabrieken in Maleisië en de Filipijnen. Er bestaan wel plannen om de productiecapaciteit in de Filipijnen terug te schroeven, en een deel hiervan over te brengen naar een fabriek in Mexico.

Historiek

Sunpower werd al in 1985 opgericht door Richard Swanson, een zeer bekende naam in de zonne-industrie. Swanson is bijvoorbeeld bekend voor de Swanson Law, die zegt dat elke verdubbeling van productiecapaciteit in zonnepanelen een kostendaling van 20 procent met zich meebrengt. Ondanks fluctuering van de prijs blijkt die wet vrij accuraat te zijn.

Sunpower is ondertussen al meer dan 30 jaar actief, en daarmee één van de oudste producenten van zonnepanelen wereldwijd.

Productgarantie van 25 jaar

Zonnepanelen van Sunpower hebben een productgarantie van 25jaar. Dit is veel langer dan de 10 of 12 jaar die door de meeste andere Tier 1 merken wordt gegeven. De productgarantie mag niet worden verward met de performantie-garantie, die ook bij andere merken meestal 25 jaar bedraagt. Bij Sunpower is de productgarantie dus even lang als de performantie-garantie, wat uitzonderlijk is. Er zijn slechts weinige merken die een langere productgarantie aanbieden. Eén van de weinige andere merken die zo'n langere garantieperiode biedt is Solarwatt, waar je zelfs tot 30 jaar kan krijgen.

In tegenstelling tot vele andere merken is de productgarantie bij Sunpower een vervangingsgarantie. Dit betekent dat je geen terugbetaling of andere module krijgt toegestuurd, maar dat ze zelf iemand sturen om je paneel te vervangen door een nieuwe. Indien je weet hoeveel dit kost, dan weet je hoe waardevol deze garantie dus eigenlijk is.

De reden waarom Sunpower dit doet, is omdat ze weten dat maar bijzonder weinig van hun panelen defect raken. Slechts 1 op 37.000 panelen van Sunpower raakt defect, waardoor ze extreem betrouwbaar zijn. Heb je bijvoorbeeld een installatie van 20 panelen, dan is de kans dat één van deze panelen defect raakt binnen de 25 jaar slechts 1 op 1.000.

Het assortiment zonnepanelen van Sunpower

Sunpower heeft in totaal twee series in zijn assortiment:

  • SunPower™ E-Series
  • SunPower™ X-Series

SunPower™ E-Series

SunPower™ X-Series

Zijn Sunpower zonnepanelen interessant voor jou?

Je was misschien specifiek op zoek naar Sunpower zonnepanelen, maar weet je wel zeker dat dit de juiste zonnepanelen voor jou zijn? Laten we de zonnepanelen van Sunpower dus eens vergelijken met de zonnepanelen van de andere merken.

Op basis van de gegevens die je opgaf in de calculator kan je niet enkel de zonnepanelen van Sunpower rangschikken, maar ook alle andere zonnepanelen in onze database. Op basis van deze rangschikking kan je zien hoe de zonnepanelen van Sunpower zich verhouden ten opzichte van de andere zonnepanelen. Zijn de zonnepanelen van Sunpower werkelijk de beste zonnepanelen voor jou? Of kies je beter voor een ander merk?