Uw terugverdientijd: 14,25 jaar

JOUW top 10 Solarworld zonnepanelen:

Solarworld zonnepanelen: stel zelf je installatie samen!

Beantwoord slechts 4 vragen, en wij geven je meteen een accurate schatting van je prijs en terugverdientijd

Wat is je jaarlijkse energieverbruik?


Wat is je elektriciteitstarief?


Wat is je beschikbare dakoppervlakte?


Selecteer je postcode

Solarworld zonnepanelen: de volledige lijst!


Waarom (niet) kiezen voor Solarworld zonnepanelen?

SolarWorld is een Duitse Tier 1 producent van zonnepanelen. Alle zonnepanelen van SolarWorld hebben een productgarantie van 10 jaar. Ze hebben ook een performantie garantie van 25 jaar, behalve dan de Bisun zonnepanelen, die een performantie garantie van 30 jaar hebben. Alle zonnepanelen van SolarWorld zijn resistent tegen corrosie, en kunnen ook in kustgebieden geïnstalleerd worden. SolarWorld heeft geen kantoor in ons land, wat wil zeggen dat de importeur verantwoordelijk is voor de garanties wat betreft de performantie en het product zelf.

Productiecapaciteit

Eind 2016 bedroeg de productiecapaciteit van Solarworld grofweg 1,4 Gigawatt. Dat is ongeveer een vijfde van de totale productiecapaciteit van de grootste producent ter wereld. Die produceerde in 2016 ongeveer 6,6 Gigawatt.

Twee fabrieken

Solarworld produceert zijn zonnepanelen op twee verschillende locaties in Duitsland. Enerzijds is er de fabriek in Arnstadt, waar de jaarlijkse productiecapaciteit aan zonnecellen zo'n 1,4 Gigawatt bedraagt. De zonnecellen die niet gebruikt worden in de productie van zonnepanelen, die worden naar de andere fabriek in Fierberg verzonden.

Historiek

Op hun website claimt het bedrijf dat ze 40 jaar aan ervaring hebben. Dat is niet helemaal waar, aangezien het bedrijf pas in 1988 is opgericht. Toch schrijven ze dit, omdat ze de inspiratie en technieken hebben overgenomen van het Amerikaanse STI Company, dat werd opgericht in 1975. Een redenering die dus een beetje bij de haren getrokken is, en bovendien ook onnodig, aangezien ze toch al langer zonnepanelen produceren dan de meeste van hun concurrenten.

Solarworld heeft sinds zijn oprichting heel wat hoogtes en laagtes gekend. De prijs van het aandeel kende zijn piek in het jaar 2006. In 2013 stonden ze al eens aan de rand van de afgrond. In 2016 werd de productie verhoogd, maar kwam het bedrijf toch weer in moeilijk vaarwater terecht. In oktober kondigde het bedrijf aan dat ze de vooropgestelde bedrijfsdoelstellingen niet zouden halen, en dat ze zo'n 500 werkkrachten zouden afdanken.

Het bleek dit keer het begin van het einde te zijn, want in 2017 werd door Solarworld dan toch het faillissement aangevraagd.

De affaire Solarworld - Hemlock

Een beetje typerend voor het turbulente bestaan van Solarworld was de deal die het sloot met Hemlock. Hemlock is een Amerikaanse producent van silicium, waarmee Solarworld in 2008 een overeenkomst sloot om silicium te kopen aan een vaste prijs. Nadat de prijs van silicium de jaren erop daalde, bleek de deal heel nadelig te zijn voor Solarworld. Daarop besloot Solarworld de overeenkomst te verbreken. Niet naar de zin van Hemlock uiteraard, waarop dat bedrijf Solarworld voor de rechter daagde.

In maart 2013 vroeg Hemlock een schadevergoeding van 83 miljoen USD. In 2016 verhoogde Hemlock de gevraagde schadevergoeding naar maar liefst 793 miljoen USD, een vraag waar een Amerikaanse rechter uit Michigan in juli 2016 op inging. Deze uitspraak werd in augustus 2017 in hoger beroep nog eens bevestigd.

In de eerste helft van 2017 heeft Solarworld het faillissement aangevraagd, en hoewel de CEO van Solarworld in augustus 2017 de twee fabrieken opstartte, zal het voor Hemlock moeilijk zijn om toch nog (een deel van) hun geld te recupereren.

Het assortiment zonnepanelen van Solarworld

Solarworld heeft in totaal drie series in zijn assortiment:

  • Sunmodule Plus
  • Sunmodule Protect
  • Sunmodule XL

Zowel de Sunmodule Plus als de Sunmodule Protect zijn modules opgebouwd uit 60 zonnecellen. De Sunmodule Xl heeft 72 zonnecellen.

Sunmodule Plus

Sunmodule Plus is veruit de grootste serie zonnepanelen bij SolarWorld. Het is een verzameling monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen, met allen een standaard afmeting van 60 zonnecellen.

Hoewel deze zonnepanelen de meest standaard zijn in het assortiment van Solarworld, vallen ze toch op door een aantal aangename features.

Sunmodule Bisun Protect

Sunmodule XL

Zijn Solarworld zonnepanelen interessant voor jou?

Je was misschien specifiek op zoek naar Solarworld zonnepanelen, maar weet je wel zeker dat dit de juiste zonnepanelen voor jou zijn? Laten we de zonnepanelen van Solarworld dus eens vergelijken met de zonnepanelen van de andere merken.

Op basis van de gegevens die je opgaf in de calculator kan je niet enkel de zonnepanelen van Solarworld rangschikken, maar ook alle andere zonnepanelen in onze database. Op basis van deze rangschikking kan je zien hoe de zonnepanelen van Solarworld zich verhouden ten opzichte van de andere zonnepanelen. Zijn de zonnepanelen van Solarworld werkelijk de beste zonnepanelen voor jou? Of kies je beter voor een ander merk?