Uw terugverdientijd: 14,25 jaar

JOUW top 10 First Solar zonnepanelen:

First Solar zonnepanelen: stel zelf je installatie samen!

Beantwoord slechts 4 vragen, en wij geven je meteen een accurate schatting van je prijs en terugverdientijd

Wat is je jaarlijkse energieverbruik?


Wat is je elektriciteitstarief?


Wat is je beschikbare dakoppervlakte?


Selecteer je postcode

First Solar zonnepanelen: de volledige lijst!


Waarom (niet) kiezen voor First Solar zonnepanelen?

First Solar werd in 1999 in Arizona opgericht, maar de commercialisering van hun zonnepanelen begon drie jaar later. In de daaropvolgende jaren verplaatste First Solar een deel van het fotovoltaïsche productieproces naar zijn fabrieken in Ohio en Duitsland, en startte ook nieuwe productielijnen in Maleisië. In 2009 verwierf het bedrijf OptiSolar’s PV systems projects, een in Californië gevestigd bedrijf dat actief is in de bouw van zonnekrachtcentrales. Deze operatie werd in 2010 gevolgd door de overname van NextLight Renewable Power. Ook in 2010 creëerde First Solar Utility Systems Business Group, dat zich voornamelijk bezig houdt met de ontwikkeling van zonne-energieprojecten op het gebied van nutsvoorzieningen.

Het bedrijf is wereldwijd actief dankzij een uitgebreid verkoop- en productienetwerk en dankzij belangrijke samenwerkingsverbanden met bedrijven zoals Gehrlicher Solar AG, COLEXON Energy AG, Phoenix Solar AG, Conergy AG, Juwi Solar GmbH en Sorgenia AS Solar.

First Solar nam deel aan de creatie van verschillende belangrijke projecten door modules en zonnepanelen aan te bieden, bijvoorbeeld de bouw van de ex-militaire basis van Lieberose bij Cottbus, het Bentegodi-stadion in Verona (Italië), het Ordos City-project in Mongolië en de grootste fabriek ter wereld, gevestigd in Ontario. De productielijnen van het bedrijf zijn voornamelijk gevestigd in de Verenigde Staten en zijn gespecialiseerd in de productie van fotovoltaïsche modules met dunne film, variërend van 60 tot 92,5 Wp.

Het assortiment zonnepanelen van First Solar

First Solar heeft in totaal drie series in zijn assortiment:

  • Series 3 Black Plus
  • Series 4
  • Series 4 V2

Series 3 Black Plus

Series 4

Series 4 V2

Zijn First Solar zonnepanelen interessant voor jou?

Je was misschien specifiek op zoek naar First Solar zonnepanelen, maar weet je wel zeker dat dit de juiste zonnepanelen voor jou zijn? Laten we de zonnepanelen van First Solar dus eens vergelijken met de zonnepanelen van de andere merken.

Op basis van de gegevens die je opgaf in de calculator kan je niet enkel de zonnepanelen van First Solar rangschikken, maar ook alle andere zonnepanelen in onze database. Op basis van deze rangschikking kan je zien hoe de zonnepanelen van First Solar zich verhouden ten opzichte van de andere zonnepanelen. Zijn de zonnepanelen van First Solar werkelijk de beste zonnepanelen voor jou? Of kies je beter voor een ander merk?